Hoe beleeft de jeugd Zuid? Lees mee met de avonturen van Christa. Haar eerste dag op Zuid is in elk geval al succesvol!

Gisterochtend begon mijn dag met het voeren van de paarden. Mijn moeder runt een zorgboerderij, dus er zijn bij ons genoeg paarden thuis. Nadat ik de paarden gevoerd had en overal water had gebracht heb ik Saela gereden, één van mijn andere paarden, maar die heb ik niet mee genomen op wedstrijd. Daarna heb ik alle spullen voor het weekend ingepakt in de trailer. Toen hebben we nog wat met de cliënten gedronken en was het tijd om te vertrekken.

Bij aankomst hebben we natuurlijk eerst onze paarden verzorgd, daarna zijn we naar de tent gegaan. Vöpni vind wedstrijd rijden niet zo heel leuk, soms springt hij uit de baan, dus het is belangrijk dat ik hem vrolijk en blij houdt. Snoepjes helpen dan natuurlijk. Buiten rijden vindt hij wel leuk, dus gistermiddag ben ik samen met Sari op Töfri een stapritje gaan maken door het bos rondom de Breidablik. ’s Avonds hebben we nog wat gedronken, maar eigenlijk waren we allemaal best wel moe dus we zijn vroeg naar bed gegaan.

Vanochtend moest Sari al vroeg rijden, dus zij zou de paarden voeren, ik heb vervolgens het water ververst. Om 12.30 uur begon mijn proef, de T5. Voor de jeugdproef, de T5Y, waren te weinig deelnemers, vandaar dat ze deze samen hadden gevoegd met de volwassenen. Het was de eerste keer dat ik deze proef startte, dus een beetje spannend was het wel, maar het ging hartstikke goed en ik was tevreden over mijn paard. Ik zag al aan de gezichten van m’n ouders en andere mensen bij de collecting ring dat ik ‘t goed had gedaan. En dat klopte want ik mag vanavond om 18.30 uur meerijden in de B-finale!