Aan het begin van het NK van 2012 zijn we benieuwd welke kampioenen van 2011 hun titel komen verdedigen.

In de vijfgangen was Jaap Groven afgelopen jaar oppermachtig, met Gimmstein behaalde hij het goud in de F1.

Jaap Groven met Gimsteinn fra Skaney (titelverdediger T2)

Dit jaar komt hij terug om zijn titel te verdedigen, hiervoor zadelt hij Ludvik. Met Gimmsteinn lijkt hij zich op het rentelgangen toe te leggen, de combinatie zal in de telgangren over 250 meter (P1) en de Speedpace over 100 meter (P2) aan de start verschijnen.

De titel in de Sport B vijfgangenproef ging verleden jaar naar Mark Timmerman met Thokka. Dit jaar zullen we deze combinatie terugzien in de F1.

In de F4 won Iris Groenesteijn vorig jaar met de merrie Alrún, ook dit jaar zal ze in de vijf verschillende gangen onderweg zijn. Met Drifandi heeft zij de kwalificatiedrempel voor de F1 behaald.

Telgangkoning van 2011 was Erik Spee, hij sleepte 3 van de 4 gouden plakken op de lange baan in de wacht, met 3 verschillende paarden: Kaftein (P1), Eyalin (P3) en Hreimur (P2). Met Hreimur komt hij dit jaar terug om zijn titel te verdedigen.

Erik Spee – Hreimur frá Barkarstöðum (Winnaar P2)

De vierde titel op de telgangbaan ging zoals al een aantal jaren naar Sigurdur Marinusson, gelukkig zijn hij en Eilimi ook dit jaar weer van de partij.

V1 kampioene van 2011, Juliet ten Bokum, is onlangs helaas ernstig geblesseerd geraakt bij een val van haar paard, waardoor zij niet zal starten dit jaar.

Juliet Ten Bokum met Glotti frá Krá

Vorig jaar won Grimnir nog het goud in de V2 samen met Odette Nijssen, dit jaar mag hij het proberen met zijn nieuwe eigenaresse Mieke van Vroenhoven.

Grimnir

Odette heeft twee opvolgers voor hem gevonden, ze start in de V1 en de V2.

In de sport C ging het goud naar Yoni Blom met de Bjartur. De schimmelbonte hengst hebben we helaas niet kunnen traceren in de startlijsten, Yoni is er gelukkig wel bij, met meerdere paarden in verschillende klassen.

Yoni Blom

Anjo Blom won de V5 met Hrimnir, dit jaar start deze combinatie een klasse hoger, de V3.

Anjo Blom wint V5

Een van de allerjongste deelnemers van vorig jaar was Jin van Werven op Bragi, zij wonnen de V5Y, dit jaar staan ze helaas niet ingeschreven.

Bo Cavens won met Brjánn de V3Y en ook de T7Y, dit jaar zien we het duo terug in de V2 en de T3.

Bo Cavens wint de T7Y

Ook Inge Frieling, die vorig jaar met Jörd het beste tölte in de T7, zien we terug in de T3.

In de T3 was Matisse Brummel vorig jaar de winnaar met Yggur, dit jaar maakt hij een interessante comeback met de hengst Lettir frá Spor.

Yvonne en Ródi wonnen afgelopen jaar de töltprijs in de hoogste klasse, ook dit jaar zullen ze hun kunsten vertonen in deze proef.

In de T4 ging afgelopen jaar de hoogste eer naar de Belgische Evy de Permentier met Náttfari, dit jaar rijden ze mee aan de lange teugel in de T2.

Evy de Permentier met Nattfari vom Wieseneck

Vorig jaar wonnen Mieke van Herwijnen en Spá de T2, helaas zijn zowel Mieke als haar merrie dusdanig geblesseerd, dat paardensport er voor hen beiden voorlopig niet in zit.

Wij wensen Mieke, Spá en natuurlijk ook Juliet heel veel beterschap en een spoedig herstel toe, de andere deelnemers heel veel succes en alle bezoekers heel veel kijkplezier!