Welke fokkers en hun fokproducten zijn vertegenwoordigd bij NK/Wedstrijden Zuid? We gingen op onderzoek.

Stoeterij van ’t Ilperveld, van Jaap en Yvonne Groven, is dit jaar hofleverancier van NK/Wedstrijden Zuid. Maar liefst tien (in plaats van de eerder vermelde) zeven paarden uit deze bekende fokkerij starten dit weekend op Wedstrijden Zuid. Twee nog onder de oude stalnaam ‘frá Ilper Skák’, de anderen na de verhuizing onder de naam ‘van het Ilperveld’ en ‘frá Flagbjarnarholti’ (de fokproducten van IJsland).

Jaap en Yvonne worden krachtig bijgestaan door hun hengst Gimmstein frá Skáney, van wie eveneens zeven kinderen acte de préséance zullen geven, drie daarvan uit eigen fok. Naast deze stal zijn er ook andere fokkers goed vertegenwoordigd bij NK/Wedstrijden Zuid. Ook de hengst Þokki frá Schoelsstöðum levert zeven nakomelingen, van Gammur frá Gerdum starten er vijf nakomelingen.

Van Tim van den Akker, een serieuze en ambitieuze hobbyfokker uit het nabijgelegen Boxtel, zijn er zes paarden aan de start. De IJslandse stoeterijen Oddhóli en Skarði leveren ieder vijf paarden. Stoeterij Aldenghoor is er helaas niet meer, maar gelukkig kunnen we ook deze editie van NK/Wedstrijden Zuid weer genieten van vier van hun fokproducten. Ook stal Strandhólar van Siggi Mar levert vier paarden, net als de thuisbasis van Wedstrijden Zuid, stoeterij de Breidablik van Carla van Nunen.