Het is zover, 20 september gaat de inschrijving voor Wedstrijden Zuid open. Dit keer een herfsteditie! Wat kun je verwachten? Het is een mix: een wedstrijd voor iedereen, die binnen de beschikbare lichturen van een herfstweekend past. Hieronder zetten we alles op een rij. Omdat het niet duidelijk is hoeveel deelnemers in gaan schrijven, betekent dit dat er een aantal opties opengehouden worden. Voor iedereen geldt: schrijf snel in, dan hebben we snel duidelijkheid!

  • We starten op vrijdagmiddag! In ieder geval met PP1, en waarschijnlijk ook een aantal töltproeven in de hogere klasse. We streven ernaar om niet voor 15.00 uur te starten met het programma. Hou er rekening mee in je agenda!
  • Er worden alleen A finales uitgeschreven.
  • Sportklasse A wordt verreden als trioproef. Inschrijven voor deze proeven kan via sportklasse B met prestatieklasse 1. Als er op basis van het totaal aantal inschrijvingen toch ruimte is binnen het programma schrijven we de combinaties om naar soloproeven. Deze ruiters krijgen tijdig bericht en hebben dan alsnog de mogelijkheid om hun eigen muziek in te leveren.
  • De sportklasse C en D kunnen waar nodig met 5 combinaties in de baan worden verreden.
  • In de P1 worden twee doorgangen verreden, tenzij er voldoende tijd is om vier doorgangen te verrijden.
  • Als het programma niet binnen de lichturen gepland kan worden gaan we een maximum van twee paarden per deelnemer hanteren. Deelnemers die met meer dan twee paarden zijn ingeschreven worden tijdig benaderd en kunnen aangeven met welke twee paarden ze willen starten. Vanzelfsprekend krijg je als deelnemer het startgeld van de overige combinaties teruggestort.
  • Als we na de limiet van twee paarden per deelnemer nog teveel inschrijvingen hebben om het programma binnen de daglichturen te organiseren, geldt: wie als laatste heeft ingeschreven moet afvallen. Dit melden we uiterlijk 24 uur na inschrijving. Vanzelfsprekend krijg je als deelnemer het startgeld teruggestort.
  • Zoals je kan zien hebben we er goed over nagedacht hoe we Wedstrijden Zuid 2021 kunnen regelen binnen de beschikbare tijd. We hopen dat er geen ingrijpende maatregelen nodig zijn en we allemaal goede proeven kunnen rijden. We maken er in ieder geval een mooi weekend van met een sportief programma.

    Tot ziens, tot Zuid!