Met Zuid meerijden is al leuk, maar als je met je eigen gefokte paard mee rijd is gaaf! Laat staan als echtpaar met twee zelf gefokte paarden meerijden, dat moet helemaal geweldig zijn. Daarom eens even praten met Bram en Jet Vervest.

De eerste vraag die je een ruiter natuurlijk stelt: zijn jullie tevreden met de prestaties? “Zeker weten! De paarden zijn nog maar zes en zeven jaar en doen het verbazingwekkend goed!” aldus Bram en Jet. Bram rijd zondag de V5 finale met Mána en Jet heeft zaterdagavond een geweldige prestatie neergezet samen met Ima die beloond werd met een plaats in de A-finale van de V2.

Bram met Mána in de V5

Bram met Mána in de V5

Hoe is dat nou, met je zelf gefokt paard rijden op wedstrijd? Jet: “Het is vooral heel leuk om er na een aantal jaar achter te komen dat de hengstkeuze die je toen samen maakte ook echt iets goeds heeft opgeleverd.” Beiden genieten echt van hun paarden. “We hebben beide paarden geboren zien worden, zien opgroeien in de begrazing en zien transformeren tot leuke rijpaarden en dat geeft ons een fantastisch gevoel!”

De paarden zijn zusjes, ze hebben dezelfde moeder.

Hebben de zussen nog andere talentvolle broertjes of zusjes die we binnenkort in de baan kunnen verwachten? Bronka, de moeder van de dames, is gemaakt om mama te zijn en heeft al veel goede kinderen rond lopen. Bram en Jet hebben nog twee kinderen van haar, een merrie en een hengst. De derde is in de maak en van alle drie verwachten Bram en Jet dat het hele leuke wedstrijdpaarden worden.

Dat belooft wat voor de toekomst! Wij kijken er in ieder geval al naar uit! Bram en Jet, bedankt voor het gesprek en tot Zuid.