Ook dit jaar hebben we weer een telling gehouden: van welke vader starten er de meeste nakomelingen op Zuid?

Þekkur frá Hólum, die zelf ook aan de start verschijnt, heeft maar liefst 8 kinderen op Zuid rondlopen. Ook van Höttur frá Midkóti staan er 8 nakomelingen op de startlijst. Gimsteinn frá Skáney is niet alleen zelf present, hij heeft ook 6 kinderen opgetrommeld om het publiek te overtuigen van zijn kwaliteiten. Van Eyfirdingur frá Akureyri zijn er eveneens 6 nakomelingen naar Oirschot afgereisd.

Thekkur fra Holum, de meeste nakomelingen op het NK

De halfbroers Týrson vom Saringhof en Trúr frá Wetsinghe (v: Týr von Rappenhof) hebben ieder 5 nakomelingen gestuurd om het weekend op te leuken. Van hun vader Týr lopen er nog 2 paarden rond op de terrein van de Breidablik, wat zijn totale invloed via de vaderlijnen op 12 stuks doet uitkomen. Ook Hávardur frá Hávardarkoti wordt vertegenwoordigd door 5 paarden.

Lettir frá Spor, die na jarenlange afwezigheid dit jaar weer zijn geluk komt beproeven in de wedstrijdring, wordt bijgestaan door 4 van zijn kinderen. Eveneens goed voor 4 nakomelingen zijn Byr von Schloss Neubronn, Eldur von Schwäbischen Wald, Vinur frá Vididal, Einir frá Oddholi en Gammur frá Gerdum.

Van de heren Ás frá Kópavogi, Askur frá Gerdum, Depill frá Votmúla, Dökkvi frá Mósfelli, Galsi frá Saudarkróki, Háfeti vom Lindenhof, Hannibal frá Aldenghoor, Kári frá Aldenghoor en last but not least Orri frá Þúfu, geven ieder 3 kinderen acte de préséance.