Al drie jaar lang was mijn voornemen mee te doen aan Zuid en steeds weer kwam er wat tussen. Dit jaar was het eindelijk zo ver, ik kon meedoen aan Wedstrijden Zuid!

Ontzettend veel zin in, maar stiekem ook een hoop gedoe. Tenten zoeken, slaapzakken regelen, luchtbedden kopen, paard klaarstomen, anderhalf uur traileren en dan ook nog eens alles opzetten op het stukje grond wat je is toegewezen.

Alle spullen en paard zijn ingeladen, klaar om te vertrekken!

Prikwei, de geregelde tent moet opgezet, het gekochte luchtbed moest opgepompt en het klaargestoomde paard moest eten. Maar als je dan uiteindelijk voor je tentje met een koud drankje in de hand, kan genieten van de zon weet je waar je het allemaal voor gedaan hebt! Of nouja, ik ben hier natuurlijk gekomen voor mijn proef, daar doen we het immers allemaal voor.

Ons ‘kampje’. Tijd om even bij te komen!

Het aangename uitzicht van de vrijdagochtend

Na een koude nacht en een goed ontbijt mocht ik om 11.00 starten in de T7. Gelukkig is de sfeer hier ontzettend fijn en relaxed waardoor ik weinig stress heb ervaren en we redelijk ontspannen (toch nog niet helemaal) de proef in konden gaan. Al met al een geslaagde start van Zuid, gelukkig hebben we nog 2,5 dag te gaan!

Anne Brand