Vrijdagochtend, half negen. Met een broodje in m’n hand en het heerlijke ochtend zonnetje in de rug kijk ik hoe Kolka van haar hooi staat te smikkelen. Deze ochtend was zij de eerste die mij goedemorgen wensteen. Na vijf minuten kwam daar ook een wel gemeende ochtendkus van Eydir bij, die in een box staat.

Donderdagmiddag kwart voor één, iets later dan gepland, vertrokken we thuis. Nog één keer… heb ik alles? Ja, ik denk het wel. We waren nog niet koud onderweg en het eerste schoot me al te binnen wat ik vergeten was: een kussen… Wat een geluk dat mijn ouders iedere dag naar huis gaan en de volgende ochtend weer terug komen, kunnen zij mijn vergeten spullen mee nemen. Iets voor half twee kwamen we aan in Oirschot. Het begon al lekker vol te worden, hoogste tijd dus om een plekje te gaan zoeken. Ik had het geluk dat we met een grote groep zijn en er dus voor mij een plekje over was gelaten. Kon er zo tussen schuiven.

Trailer op z’n plek, de ‘groom’s’ gingen even een beetje lopen met de paarden, zodat ik in alle rust een prikweide kon maken, tent op zetten en de partytent er voor, stoeltjes uitklappen en klaar. Kamp Kerkhoven staat. Even aanmelden en dan langzaam gaan klaar maken voor de proef. Donderdagavond waren de vijfgangenproeven. Ik zelf reed met Kolka mee in de F2. Als een echte sporter analyseer ik de wedstrijd van donderdag. Wat ging er goed, wat ging er fout, waar zitten de verbeterpunten. Ik was zeer tevreden over mijn proef. Sommige verbeterpunten van de vorige wedstrijd waren duidelijk verbeterd, anderen wat minder. Al met al, tevreden!

Na mezelf en de paarden gevoerd te hebben, m’n toilettas gepakt en richting de douches. 2,5 uur heeft het geduurd voor ik weer terug was. Niet omdat ik zo lang onder de douche had gestaan, wat helemaal geen straf zou zijn want de douches zijn heerlijk, maar omdat je overal blijft plakken om te kletsen :) Dat is Zuid, altijd gezellig!

Als aandenken kregen we dit jaar een fleecedeken. En oh wat was ik daar blij mee! Want wat was ik nog meer vergeten… Ja hoor, een warme broek voor te slapen. Dan wordt het toch wel koud in de tent. Dus meteen maar de deken uit geprobeerd en ja, goedgekeurd! Toch nog warm kunnen slapen.

Ondertussen is m’n broodje al op, en hoor ik de speaker in de verte; Zuid dag twee is al weer in volle gang! Voor mij staan er de T7 met Kolka en de T1 met Eydir op het programma. Ben benieuwd wat we er van gaan bakken maar dat ik er zin in heb is zeker, lekker gaan over die baan!

Geniet van het weer want het is heerlijk!

Ochtendritueel

Ons kampie

Kolka