Dag drie van Wedstrijden Zuid! Gisteravond, na het verzorgen van de paarden en de innerlijke mens, heerlijk genoten van een biertje op het terras en live muziek van de band Radio Acoustic.

Vanochtend was het spannend. Als eerste moest ons kampgenootje al om 8.00 uur starten in de viergangen. Ontbijt voor de paarden was uren daarvoor al geserveerd. De mensen moesten nog even wachten tot de proef was afgelopen en alles weer in de prikwei stond.

Vervolgens heerlijk ontbeten en eventjes ontspannen. De fanclub was inmiddels al gearriveerd vanuit het verre NH. Om half twaalf was het zover; er moest gezadeld worden voor de speedpass. Aangekomen bij de prikwei, lagen de paarden voor apegapen. Eindelijk rust….dachten ze. Niet dus.

Paard gezadeld en Linda in het zadel, zodat wij naar de telgangbaan konden lopen om een goede plek te bemachtigen. Linda en paard startten voor het eerst samen als combinatie in de speedpace en ik was net zo zenuwachtig (zo niet nog zenuwachtiger) als Linda. Na wat uuuuuren wachten leek, kwam dan eindelijk haar eerste doorgang. Ze klokte een tijd van 11.36! De tweede doorgang kreeg ze helaas 1 galopsprong vlak voor de tijdwaarneming, dus de tijd van 10.00 sec. telde helaas niet. Evengoed laaiend enthousiast en apetrots deze supercombinatie even gefeliciteerd.

De paarden staan inmiddels weer heerlijk in de prikwei. Ze hebben gegeten, appeltje gesmuld, vers water en een flinke bos hooi liggen. Die vermaken zich nog wel even dus. Het wachten is nu op al het andere ijslandergeweld wat vandaag en morgen nog voorbij gaat komen, de vast overheerlijke barbecue en de band die ons vanavond gaat vermaken. Wat willen we nog meer?

De anonieme groom…