Aan de korte zijde van de baan staat een witte tent, hierin zitten de ringmeesters en een jurylid. Het jurylid is aanwezig voor de controle van de paarden als zij de baan verlaten, de ringmeesters assisteren bij het binnenrijden van de baan.

Hoofdringmeester Floris de Vries: “Wij zijn er verantwoordelijk voor dat de ruiters en amazones op juiste wijze de baan binnen rijden en dat we binnen het tijdschema blijven. De speaker roept de ruiters op om zich naar de collecting ring te begeven, waar ze van ons het juiste kleur bandje krijgen. Vervolgens geven we aan in welke volgorde ze de baan binnenrijden en als dat nodig is, herinneren we de ruiters eraan, op welke hand ze ook alweer ingeschreven hadden. Het grootste obstakel is om iedereen op tijd in de baan te krijgen. Ruiters zijn hiervoor in principe zelf verantwoordelijk, maar doordat zij onder wedstrijdstress staan proberen we ze hier wel mee te helpen, al wordt er ook wel eens iemand gediskwalificeerd die na herhaaldelijk omroepen door de speaker niet in de collecting ring verschijnt. Het leuke aan deze job is dat je midden in de wedstrijd zit. Je hebt persoonlijk contact met de ruiters, je hebt een overdekte zitplaats vlak aan de baan en je kunt alle proeven zien.”

Jurylid Isabelle Mertens vertelt: “Tijdens elke proef zit er één jurylid buiten de baan voor de controle. We controleren op de volgende zaken: Verwondingen in de mond, verwondingen aan de benen, of het gebruikte bit toegestaan is, of de neusriem toegestaan is in combinatie met het bit en of deze op juiste wijze is bevestigd. Daarnaast kijken we of het zadel correct ligt, of de zweep niet te lang is en naar de hoeven van het paard. Bij de hoeven meet ik de lengte en kijk ik naar de stand, de ijzers mogen een bepaalde breedte hebben en het materiaal aan de benen mag niet zwaarder wegen dan 250 gram. Wat we het meeste tegenkomen aan overtredingen zijn nog steeds kleine wondjes in de mond, maar het is al erg verbetert ten opzichte van jaren geleden. De laatste keer dat ik iemand gediskwalificeerd heb op verwondingen in de mond, is geloof ik al weer vier jaar geleden dus we gaan de goede kant op. Vanochtend heb ik iemand gediskwalificeerd omdat die met een te lange zweep reed. Wat ook wel eens voorkomt is dat ruiters zich niet realiseren dat beenbescherming water opzuigt en daardoor zwaarder wordt. Ook rijden op (te) oude ijzers brengt een risico met zich mee. Na verloop van tijd lopen ijzers uit, dat betekent dat ze breder worden en ook dat kan tot een diskwalificatie leiden.”