De zaterdagochtend was aan de goed bezette T-proeven en de F2.

Bij de T4 gaat Yoni Blom aan de leiding met Trúr frá Nýttland met 6,17, in de T3 eindigde Franks Struik als voorlopige eerste met Lárus von Svaða-Kol-Kir met een 5,80 en in de T5 leidt Monique Cox het klassement met Skjárekur frá Torfastöðum met een 5,80. In de T8 zijn Sabine Eichhorn met Brúnka frá Litla-Dal en Isabelle Lagemann met Ljóri in der Birk samen aanvoerder met een 5,77.

In de F2 eindigde Isabelle Lagemann met Ljóri in der Birk als voorlopig eerste met een 5,67 na een spannende voorronde. Nu hebben we een korte pauze en dan gaan we verder met de F1.

De zaterdagmiddag was het tijd voor de meergangenproeven gevolgd door de spannende P2. De weergoden hadden goed geluisterd en met een prachtig zonnetje was het goed rijden en fijn kijken.

Na de voorrondes gaat Christa Rike in de F1 in het klassement aan de leiding met Barón frá Waldthorst met een 6,37. Monique Cox leidt de V2 aan met Skjárekur frá Torfastöðum met een 6,00. Marianne Timmerman voert de lijst aan in de V1 met Prinsessa van ´t Slingerbos met een 6,77 en sluit de middag op de ovaalbaan

Marjolein Strikkers wint met Spjót frá Fitjum de spannende P2 met 8,13″, een tijd die ze in de eerste doorgang neerzette.

In de avond was er tijd voor heerlijk eten (een Zuidse traditie) gevolgd door een troubadoer die tot laat de ene meezinger na de andere zong voor een gezelschap van goed gesmeerde kelen.

Morgen beginnen we om 8:00 met de P1 vanuit de starboxen op de telgangbaan gevolgd door de voorrondes van de V3 en de V5. Erna is het alleen maar finales wat de klok slaat.

Tot morgen, tot Zuid!

Kijk voor alle uitlagen op IceTestNG