Voor Dayenne Vos was deze Zuid een bijzondere mijlpaal. Samen met haar paard Ganti frá Foksandi start zij voor het eerst in de sportklasse A.

In Bornem haalde dit duo de kwalificatiedrempel voor de V1. Op de NK in Exloo bevestigden zij deze kwalificatie voor de V1 en ook voor de T1 werden de benodigde punten gehaald. Dayenne: “Ik ben nu vijf maanden zwanger, dus komende maanden zal er een pauze ingelast moeten worden met rijden voor de komst van de baby. Daarom rijd ik nu ook allebei de soloproeven, zodat ik die ervaring al op kan doen. Hopelijk ligt er dan minder druk op als ik volgend jaar weer begin met rijden”.

Met Yoni Blom, de vaste instructrice van de combinatie, is er overlegd over de volgorde in de V1, die vooral gebaseerd is op de overgangen. In de huidige volgorde zijn de overgangen het makkelijkst te rijden en versterken de gangen elkaar.

“Bij de T1 viel de ruiter die voor mij aan de start zou verschijnen uit. Hierdoor had ik (te) weinig tijd om los te rijden, bij de V1 zorg ik dat ik het tijdsschema extra scherp in de gaten houd, zodat me dat niet meer overkomt. Verder probeer ik gewoon rustig te blijven en relaxed door de baan te rijden.

Doelen wat betreft scores heb ik niet, het ervaring opdoen met het rijden van een soloproef is het doel voor nu. Ook de muziek is nog in ontwikkeling. Als ik op termijn de ervaring heb en de puntjes op de i, dan wil ik graag wat meer bombastische muziek draaien. Nu houd ik het wat ingetogener.

“The way you make me feel” van Michael Jackson geeft een goed en blij gevoel tijdens het rijden en is lekker om mee te zingen, als dat lukt. Als alles klopt, mijn zit, de takt, het tempo, de aanleuning etc, dan pas heb ik tijd om mee te zingen.”