Ieder jaar wordt de Jan Pelsprijs uitgereikt aan een vrijwilliger die zich enorm inzet voor evenementen en het NSIJP. Het beslissen van de winnaar gebeurt via een stemming.

Leden van het NSIJP konden hun stem uitbrengen voor een vrijwilliger die in hun ogen zich het hardst heeft ingezet. Vorig jaar ging de prijs naar Antoin Merx. Dit jaar is de prijs naar Jeanette Santifort gegaan. Zij zet zich enorm in voor IJRN, de wedstrijd Exloo internationaal en over een week is zij een van de organisatoren van de Feif Youth Cup die over een week van start gaat in Exloo. De prijs werd uitgereikt door Jet Pels, de dochter van Jan.

Vanuit het bestuur kwam het volgende dankwoord

“In al haar werkzaamheden toont zij betrokkenheid en bevlogenheid, hart voor de zaak en een enorme drive om alles goed en gedegen te organiseren. Ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om te leren en te verbeteren. Dat de prijs haar dit jaar meer dan toekwam stond voor het bestuur net als voor de uit alle windstreken afkomstige leden die haar voorgedragen hebben meer dan vast. Van harte gefeliciteerd Jeanette, een zeer verdiende beloning voor jouw werk.”