MEEST GESTELDE VRAGEN

We zijn blij dat iedereen enthousiast met de laatste voorbereidingen op de NK | Wedstrijden Zuid 2022 aan de slag is. Dat zijn wij ook! Omdat we veel vragen ontvangen hier het antwoord op de meest gestelde vragen voor iedereen.

KAN HET TERREIN EERDER OPEN OP DONDERDAG

Helaas kan dit niet. Niet omdat we je reden (die waarschijnlijk echt heel goed is) niet begrijpen, maar omdat naast een stichting met allemaal enthousiaste en betrokken vrijwilligers ook een draaiende pensionstal zijn. Het schema voor de opbouw is gemaakt, de vrijwilligers hebben hun vakantiedagen opgenomen, de leveranciers hebben hun leveringen in hun drukke schema gepast. De opbouw is in volle gang! En… op donderdag om 19:00 uur zijn we klaar om jou (en je paarden) te ontvangen.

IK KAN HELAAS NIET KOMEN. KAN IK MIJN GELD TERUGKRIJGEN?

Ook hier helaas een nee. De regels van het inschrijfsysteem van het NSIJP zijn dat na inschrijving geen geld terug wordt gegeven bij uitschrijven, ook niet als een paard geblesseerd is of er persoonlijke omstandigheden zijn.

IK WIL GRAAG EEN PROEF/PAARD/RUITER WIJZIGEN

Prima! Stuur zo spoedig mogelijk een mail naar info@wedstrijdenzuid.nl en we kijken of dit nog kan in het programma. Wijzigingen na 14 juli kosten €12,50.

IK HEB EEN (INHOUDELIJKE) VRAAG

Geen probleem, stel je vraag via info@wedstrijdenzuid.nl. We antwoorden zo spoedig mogelijk. Maar… zoals gezegd zijn we een organisatie van vrijwilligers en die hebben naast het organiseren van deze wedstrijd ook andere verplichtingen (leven, werk, familie, hobbies, slapen, etc.). Dus het kan zijn dat je antwoord niet METEEN komt. Wees gerust, de mail komt aan en het antwoord komt ook.

IK HEB EEN (INHOUDELIJKE) VRAAG EN STEL DIE VIA FACEBOOK, OMDAT

(Buzzer geluid) Foute optie, we beantwoorden inhoudelijke vragen graag via de mail maar niet via Facebook. Waarom? Omdat we de taken verdeeld hebben, het secretariaat en het bestuur werken graag met mail (vanwege de nauwkeurige afhandeling van alle verzoeken). Deze collega’s kunnen het beste de vragen beantwoorden… (en voor wie het nog niet had gelezen: via info@wedstrijdenzuid.nl. dus).

BETAAL JE ALS BEZOEKER TOEGANG ALS JE KOMT KIJKEN?

Nee, toegang tot de NK | Wedstrijden Zuid 2022 is gratis. Als je blijft overnachten betaal je als bezoeker/niet-ruiter/groom/familielid/vriend wel de kosten voor de camping: € 20 voor het weekend (ook als je maar één nacht blijft). Als bezoeker mag je dit afrekenen bij de entree op het terrein of bij het secretariaat.

IK ZOU GRAAG OP ÉÉN VAN DE AVONDEN MEEËTEN, KAN IK ME HIERVOOR AANMELDEN?

Gezellig dat je mee komt eten! Donderdag en vrijdag kun je bij de snackbar van Antoin, bij Nor-loir Coffee koffiebranderij en bij de Zuid-broodjesbar terecht. Zaterdagavond is er een echte Zuidse maaltijd, waarvoor je bonnen kan kopen (te koop tot zaterdag 14:00 uur). Van te voren aanmelden hoeft dus niet.

MIJN PAARD HEEFT EEN BOX, WAT VOOR STROOISEL HEBBEN JULLIE?

We stellen voor iedere box stro beschikbaar. Is dat niet geschikt voor jouw paard? Neem dan zelf ander strooisel mee. Ter info: na afloop van de wedstrijd moet de box en prikwei schoon (= leeg) opgeleverd worden.

HEBBEN JULLIE HOOI VOOR MIJN PAARD(EN)?

Nee. Hooi en ander voer voor paard(en) mag je zelf meenemen.

MIJN PAARD STAAT OP EEN PRIKWEI, HOE IS HET GRAS BIJ JULLIE?

Er staat kort gras. De terreinen voor prikweides (en het kampeerterrein) zijn een aantal weken geleden gehooid en sindsdien is het zeer droog.

HET WORDT HEET, DAAROM WIL IK HEEL LAAT OF HEEL VROEG AANKOMEN TIJDENS DE WEDSTRIJD

Op donderdag is iedereen vanaf 19:00 uur welkom op het terrein. Als je ver moet reizen met je paard kan het betekenen dat je paard op het heetst van de dag op een trailer staat. Om dat te voorkomen mag je op donderdag tot laat aankomen of heel vroeg op vrijdag. Mocht je na 22:00 uur op donderdag aankomen of voor 7:00 uur op vrijdag: stuur ons even een mailtje via info@wedstrijdenzuid.nl. Dit geldt ook voor zaterdag en zondag. Dan zorgen wij dat de toegang tot het terrein open en bemand/vrouwd is.

KAN IK MIJN PAARD KOELEN?

Er is bij ons genoeg water om je paard te voorzien van drinken en om mee te koelen. En ja, voor mensen en honden ook natuurlijk.

IK WIL OP EEN ANDERE TIJD LOSRIJDEN/TERREIN VERKENNEN/MIJN PAARD BEWEGEN MAAR DE WEDSTRIJDBAAN IS OP DAT MOMENT GESLOTEN

Gelukkig hebben we bij De Breidablik op het terrein genoeg mogelijkheid om te rijden: op de losrijbaan en natuurlijk ook buiten het terrein als je wilt (tot zonsondergang). De wedstrijdbaan en telgangbaan zijn op bepaalde momenten open om te verkennen en te rijden. Dit is op donderdag tussen 19:30 en 21:00 uur en op vrijdag van 7:00 uur tot 10:30 uur (alleen de ovaalbaan!). Op andere momenten doen wij onderhoud om de banen in de beste conditie te hebben voor alle proeven die tijdens dit NK worden verreden.

WELK ADRES KAN IK IN MIJN PLANNER INVOEREN?

  • Als ruiter en kampeerder: Wintelresedijk 5, 5688 GW Oirschot (vervolgens de bordjes volgen)
  • Als bezoeker: Oerlesedijk 4, 5688 GV Oirschot (vervolgens de bordjes volgen)