kampioenen NK 2013

Hoe was de eindstand vorig jaar? We blikken terug. In 2013 werd het Algemeen Vijfgangklassement gewonnen door Iris Groenenstijn-de Jonge met Drifandi. Ook dit jaar staan zij weer op de startlijsten. Yoni Blom en Bjartur frá Aquadraat, die het Algemeen Viergangklassement en de V1 wonnen, zijn weer van de partij. Naast Bjartur start Yoni nog drie andere paarden in deze proef.

Pim van der Sloot en Draumur frá Kongsbakka wonnen afgelopen jaar de F1. Draumur staat dit jaar op de startlijst met Eric Spee, Pim rijdt Ösp frá Hófi. Eric won samen met zijn Hreimur frá Barkarstödum al drie jaar op een rij de Speedpace, ze komen terug voor een vierde overwinning.

Bij het Telgangrennen over 250 meter was Sigurdur Marinusson met Bogga frá Aldenghoor het snelste, ook zij komen terug om hun titel te verdedigen. Siggi won de PP1 afgelopen jaar met Atli frá Nordurhvammi, nu rijdt hij Gabriel frá Hóli. Met deze proef werd Wedstrijden Zuid vanochtend geopend en de heren staan op een voorlopige eerste plaats, later op de dag zal de officiële uitslag bekendgemaakt worden. Irma Schortinghuis en Artur frá Hrisum verdedigen hun titel in de T2, ook T1 kampioenen Boreas frá Breuerson en Monique Cox zien we terug.

(door Kristel Spanjers)