Hans en Marlies Jasper zijn bekende gezichten op Wedstrijden Zuid. Al 12 jaar lang, net zolang als zij IJslandse paarden hebben, helpen zij mee. Ook hun drie dochters zijn op verschillende posten actief.

Ooit begonnen achter de (broodjes)bar en allerlei verschillende taken, kwamen Hans en Marlies uit bij het terreinbeheer, waarvoor Hans de verantwoordelijke in de organisatie is. Marlies heeft de leiding over de groep jongelui, die het terrein schoon houden. “Het lijkt misschien niet het leukste klusje, omdat je veelal de troep van andere mensen opruimt, maar dat is niet waar. Doordat ons werk zich overal op het terrein bevindt, kun je lekker vrij rondlopen op zoek naar afval. Ondertussen kom je heel veel gezellige mensen tegen. Dankbare mensen ook, voor het werk wat je doet. Ter afwisseling van de werkzaamheden klokken Marlies en Hans ook bij het rentelgangen.

Al vroeg in het jaar begint Hans met de organisatie van de werkdagen, om het terrein van de Breidablik te prepareren voor Wedstrijden Zuid. Hans en Marlies geven aan, dat ze de aanloop naar het evenement eigenlijk het leukste vinden. Vooral die laatste weken, als de tent neergezet wordt en je het terrein van dag tot dag ziet groeien, dat is mooi. “Wij kunnen eigenlijk niet zo goed stil zitten. Wedstrijden vinden we erg leuk, maar je doet ons geen plezier met een fraaie zitplaats aan de baan, waar we de hele dag plaats moeten nemen. Wij laten liever onze handjes wapperen en als dat dan ook nog kan in een zo’n gezellig team, is dat één groot feest!”

In 2010 ontvingen Hans en Marlies voor hun tomeloze inzet, de Jan Pels Prijs. Deze prijs wordt door het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden (NSIJP) elk jaar uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar. Leden van het stamboek kunnen hun vrijwilliger van het jaar voordragen. Vorig jaar kreeg Niek van Nunen deze titel opgespeld. Wie dit jaar verkozen wordt, horen we zondagmiddag om 14.10 uur.

Hans en Marlies