Beste IJslandervrienden,

Welkom in Oirschot, misschien ben je er live bij, of anders in elk geval online! Wedstrijden Zuid valt dit jaar samen met de Olympische Spelen. Dat kan toch geen toeval zijn? Terwijl op een steenworp afstand van ons atleten gaan voor de medailles, strijden onze beste combinaties in de ovaalbaan en op de telgangbaan om goud, zilver en brons in het Nederlands kampioenschap.

En het goede nieuws is: je hoeft er niet voor naar Londen. Bij een evenement van dat formaat komt zo veel kijken. De olympische locatie voor de paardensport bijvoorbeeld lag onder vuur vanwege de bodem. Die zou te nat zijn en daardoor onvoldoende stabiel. Ook de infrastructuur luistert heel nauw. De baan ligt er weer strak bij en een dergelijke verkeerschaos verwachten wij niet in ons NK-weekend, maar je weet het nooit…

Dat maakt maar weer eens duidelijk wat er bij een evenement organiseren komt kijken. En hoe belangrijk dat het is dat je met een goed en ervaren team werkt dat het klappen van de zweep kent en bereid is die extra stap te zetten uit toewijding aan het evenement. Een team zoals dat van ons. Die saamhorigheid en dat teamgevoel creëer je niet zomaar, ook al zijn het Olympische Spelen. Ook Spelen worden gedragen door mensen.

Gelukkig heb je niet voor Londen gekozen, maar ben je er gezellig bij in Oirschot! Wedstrijden Zuid ontwikkelt zich elk jaar en blijft oog houden voor dingen die beter kunnen. Zo hebben we dit jaar een speciale jongepaardenproef en een andere, langere tent met een gezellig vlonderterras. Niet van olympische afmetingen, maar toch. Wat ons betreft staat het Holland Heineken House in Oirschot. Let the Games begin!

De organisatie