Ook dit jaar hebben we weer een nakomelingentelling gehouden, waarbij Hannibal frá Aldenghoor als Nederlandse winnaar uit de bus kwam. Maar liefst zeven kinderen van deze Lagsi frá Aldenghoor-zoon verschijnen komend weekend aan de start.

Arnout en Hannibal op het ijs

Orri frá Þufu is overduidelijk de meest invloedrijke hengst op deze wedstrijd, van de zeven nakomelingen die van deze hengst aan de start verschijnen, nemen er vijf deel aan de sportklasse A. Ook dragen enkele zonen van Orri bij aan zijn invloed, van de zwartbonte Höttur frá Midkoti zullen er vijf kinderen starten. Dökkvi frá Mósfelli wordt vertegenwoordigd door vier nazaten. De goudgele Kóngur frá Malou werd lastminute bijgeschreven en ook drie van zijn kinderen zullen aan de start verschijnen.

Ofeigur frá Flugumyri wordt vertegenwoordigt door nakomelingen van de halfbroers via moeders zijde Askur (4) en Gammur (3) frá Gerdum. Van Galsi frá Saudarkróki en diens zoon Múni frá Reykjavik staan er ieder drie kinderen ingeschreven.

Van Tyr vom Rappenhof lopen er nog maar twee nakomelingen op Zuid, hij lijkt het stokje over gedragen te hebben aan zijn zoons Tyrson vom Saringhof, welke de vader is van vijf deelnemende paarden en Trúr frá Wetsinghe. Van de vier kinderen die Trúr vertegenwoordigen, zagen er drie het levenslicht op stoeterij de Breidablik. Trúr-zoon Lettir frá Spor doet met vier startende nakomelingen ook een duit in het Kolkuos-zakje.

Met zes starts blijft ook het bloed van Eyfirdingur frá Akureyri populair, welke net als vele andere paarden de legendarische Hrafn frá Holtsmúla in zijn stamboom heeft.

Via zes kinderen van Eldur von Schwäbischen Wald en vijf kinderen van Depill frá Votmúla zien we ook nog wat invloed van Náttfari frá Ytra-Dalsgerdi terug.