Van harte welkom op Wedstrijden Zuid en het Nederlands kampioenschap voor IJslandse paarden! We vinden het fijn dat je er bij bent, live of achter je pc, op ons mooie, inmiddels vierdaagse evenement.

Sinds 2011 alweer start onze wedstrijd op donderdag. Dit jaar hebben we geen limiet gesteld aan het aantal inschrijvingen, om zo veel mogelijk combinaties de kans te geven te starten. Toen de inschrijving opende, liep het storm. De inschrijfsite was zelfs even uit de lucht. De teller staat op ruim 300 inschrijvingen. Wij zijn blij met zo veel animo voor onze mooie IJslandersport!

Er staat dit jaar behalve het Nederlands kampioenschap dan ook heel wat op het spel. Elke twee jaar vindt het wereldkampioenschap voor IJslandse paarden plaats. Dit jaar is het toneel het fraaie Berlijn, van 4 tot en met 11 augustus. De titelstrijd op Wedstrijden Zuid is de laatste halte voor combinaties in de hoogste klassen. Na de selecties weten we wie ons land mogen vertegenwoordigen in Berlijn. Mis het niet dus, de equipepresentatie op zondagmiddag!

Behalve deze topsport valt er heel veel meer te genieten dit weekend. In de subtopklassen dienen zich steeds weer nieuwe, veelbelovende combinaties aan en ook in de lichte klassen is het talent talrijk. Voor wie Wedstrijden Zuid bezoekt zonder paard, wordt dat dus gewoon achteroverleunen op ons sfeervolle terras en… genieten.

Veel plezier en tot ziens, tot Zuid!

De organisatie