Dat het niveau in de Nederlandse wedstrijdsport stijgt is een feit. Dit is mede te danken aan het opleidingsprogramma van het VIT. Zij leiden mensen op tot instructeur en die kunnen weer op hun beurt mensen les gaan geven om zo het rijniveau te verhogen.

De VIT-instructeurs waren maximaal vertegenwoordigd op wedstrijden Zuid dit jaar. Iedereen heeft super goed zijn best gedaan maar een aantal vielen op door hun mooie prestaties.

Ada Kramer behaalde met haar paard Vikingur fra Ilper Skak een nette 5.13 in de F4-finale en daarmee een 2e plek, en ook Nederlands Kampioen in die klasse. Eva Beun reed een zeer snelle speedpass met Ljora vom Borbeck, in 9,89 seconden waren ze de finish al over. Iris Groenestijn reed met haar zelf gefokte Drifandi een mooie T2 proef die werd beloond met een 6,17. Karlijn Fransen reed bijna de A-sport drempel in de V2 met Vaka, 5,93! Ook gastvrouw Carla van Nunen gaf een mooie show weg in de V2 met Liftrid en kregen 5,87. Mark Timmerman met Geyfa vom Kranichtal wonnen de V2 én het Viergangklassement in de sport-B