WK equipe 2011

Tot en met de laatste proef, die zaterdagavond om 19.30 uur afgelopen was, bleef het spannend hoe de equipe eruit zou zien. ’s Middags had Erik Spee met Hreimur frá Barkarstöðum al een plaatsje in het team verworven. Hij won de speedpace met de supersnelle tijd van 7,66 sec.

Vervolgens stonden Yvonne Groven en Linda Roosen samen op de 7e plaats, maar Yvonne reed een betere viergangenproef, waardoor Linda een plaatsje naar achteren schoof. De vijfgangen had de samenstelling nog kunnen veranderen, maar dat gebeurde niet. Wel delen uiteindelijk Jaap en Yvonne Groven na de viergangen de 7e plaats, maar omdat Jaap al met zijn andere paard geselecteerd is, hoeft daar niet tussen gekozen te waarden. Jaap kan beide paarden meenemen en in Oostenrijk besluiten wie van de twee hij inzet. Bij de junioren bleven de posities ongewijzigd.

De volgende drie Young Riders hebben zich geselecteerd: Michel Venner met Snilld frá Gillastöðum voor de telgang. Zijn hoogste score haalde hij in de telgangproef; Stella Timmerman met Fríður frá Flóðgarði, die haar beste score in de speedpace haalde; en Matisse Brummel met Yggur frá Smáhúsum, voor de viergangen.

Bij de volwassenen is als eerste Mieke van Herwijnen met Spá frá Ármóti geselecteerd op de T2. Tweede is Juliet Ten Bokum met Glotti frá Krá voor de viergangen. Dan volgt Sigurður Marínusson met Eilimi vom Lindenhof voor zijn prestaties in de telgangproef. De volgende ruiters zijn geselecteerd op basis van hoogste score: de minst negatieve afwijking van de vastgestelde drempelwaarde per proef: Jaap Groven / Gimsteinn frá Skáney (T2), Erik Spee / Hreimur frá Barkarstöðum (P2), Irma Schortinghuis / Arthúr frá Hrísum (T2), Yvonne Groven / Roði frá Lágafelli (V1) en Jaap Groven / Prins frá Wetsinghe (V1). Linda Roosen met Boreas frá Breuerson gaat als reserve mee.

Ruiter / PaardHoogste score
(afwijking van drempelwaarde)
Beste in
1Michel Venner / Snilld frá Gillastöðum-0,180PP1
2Stella Timmerman / Fríður frá Flóðgarði-0,245P2
3Matisse Brummel / Yggur frá Smáhúsum-0,420V1
reserveAlexandra Morineaux / Viðar van Windheim-0,500V1
Ruiter / Paardbehaald inHoogste score
(afwijking van drempelwaarde)
1Mieke van Herwijnen / Spá frá ÁrmótiT20,230
2Juliet Ten Bokum / Glotti frá KráV10,285
3Sigurður Marínusson / Eilimi vom LindenhofPP10,990
4Jaap Groven / Gimsteinn frá SkáneyT20
5Erik Spee / Hreimur frá Barkarstöðumhoogste score-0,005
6Irma Schortinghuis / Arthúr frá Hrísumhoogste score-0,050
7Yvonne Groven / Roði frá Lágafellihoogste score-0,135
8Jaap Groven / Prins frá Wetsinghehoogste score-0,135
reserveLinda Roosen / Boreas frá Breuersonhoogste score-0,250

Chef de equipe: Karin Hubbeling