Dit jaar is het weer een WK jaar. De prestatiekoorts stijgt, vooral bij de Sport A- ruiters. Iedereen wil natuurlijk mee, want als sportruiter is er natuurlijk niets gaver dan een WK rijden.

Wat nu als je gedurende het seizoen net niet genoeg punten haalt en niet mee kunt? Dan bestaat er altijd nog de wildcard. Dit jaar is die weggelegd voor Bas Cornielje met zijn paard Visir. Zij kregen de wildcard voor hun oplopende prestaties door het seizoen heen. Reden genoeg om eens even wat vragen te stellen aan Bas!

De eerste vraag die je een ruiter stelt na een wedstrijd: ben je tevreden met je prestaties? “Op het moment ben ik meer dan tevreden. Het paard is nog maar net uit IJsland en we rijden nog niet lang samen. Wat we dit weekend gepresteerd hebben mogen we zeker trots op zijn”. Het feit dat ze de wildcard hebben gekregen maakt het voor Bas wel extra mooi.

Had je het verwacht, dat je de wildcard zou krijgen? En wat wil je gaan bereiken op het WK zelf? “Nee, totaal onverwacht kreeg ik zaterdagavond van de chef d’équipe te horen dat ik toch mee mocht naar Berlijn.” Het was een erg aangename verrassing voor Bas en hij kijkt er erg naar uit. Omdat hij als 7e teamlid meegaat, verwacht Bas er niet extreem veel van. Hij wil een nette proef rijden en de cijfers die hij afgelopen seizoen gescoord heeft minimaal evenaren.

Wat zijn je plannen voor de komende tijd? “We gaan lekker door met trainen. Visir is een vijfganger, dus dat wil ik wel gaan bereiken over een tijdje. En verder zien we wel wat de tijd gaat brengen.”

Bedankt Bas, voor dit gesprek en wij wensen je super veel succes in Berlijn! Zet hem op!

Bas Cornielje

Bas Cornielje