Zuid draait op vrijwilligers. Dit jaar aan mij de taak elke dag één vrijwilliger drie vragen te stellen. Tja en wie kies je dan?

Ik ben gestart bij het begin, de aankomst op Zuid. En wat kom je dan als eerste tegen? Inderdaad, de paspoortcontrole. Vanochtend was er iemand erg vroeg op haar post aanwezig: Ingemar de Vries. Al 11 jaar is ze het gezicht van de toegangscontrole en uit respect voor haar vroege vogel prestatie, aan haar de eer om de eerste drie vragen te beantwoorden.

1) Hoelang ben je al vrijwilliger? En waarom dit jaar weer?

In 1977 was Ingemar voor het eerst vrijwilliger op Zuid, als bijschrijver bij Cor van Loon die de dressuur jureerde. Zuid werd toen nog gehouden in Tilburg. Alleen in 1989 (Hulten) en in 2008 (Oirschot) was ze er niet bij.

Ingemar in 1977 als bijschrijver

Waarom ze elk jaar weer van de partij is, is voor Ingemar heel duidelijk. “Het is onze wedstrijd, ieder jaar is het leuk, gezellig en geeft het enorm veel voldoening als zondagavond iedereen weg is en ze kan zeggen; “zo het stond en weer!”. Ook de groei van de wedstrijd en het ieder jaar verbeteren zijn haar drijfveren. De Breidablik is haar tweede thuis en tijdens zo’n wedstrijd wil je dat wel goed verkopen.

2) Wat vind je het leukste werk om te doen tijdens Zuid?

De aanloop en opbouw. Als alles staat kan Zuid voor haar met een gerust hart beginnen.

Veel mensen zien het niet zitten om te vrijwilligen omdat ze dan, zo gezegd, niet alles kunnen zien of zelf geen tijd hebben om te rijden.

3) Is het goed te combineren, kijken/rijden en vrijwilligen?

Het is zo’n grote flexibele groep, alles is mogelijk! Iedereen die rijdt en vrijwilliger is, is maximaal tevreden en dat willen we graag zo houden.

Bedankt Ingemar voor het gesprek en wij zien je heel graag volgend jaar weer als eerste!